Повече информация

„Един ден разбираш, че дните ти за живот са преброени, но на 26 години не искам да ги броя! Да, болна съм от остра левкемия, която се ръзвива страшно бързо, но тя е лечима. Една трансплантация на костен мозък в Германия, ще ми даде шанса за още много дни живот, ще ми даде шанса да имам семейство, деца, мечти. След 2 химео терапий нямам коса, но имам мечта – да оздравея! В ремисия съм и сега е момента да събера 250000 EUR за да живея, подайте ми ръка!“

Мъките на Наталия започнаха от една нищожна, но не отминаваща ангина преди 2 месеца, тогава лекарите разбраха какво и е приготвила съдбата.
В момента Наталия се намира в „НСБАЛ по хематологични заболявания“ в София и лекарите и провеждат втора химеотерапия и след което докато тя е в ремисия, ще бъде най-подходящия период за извършване на костномозъчна трансплантация.
Нейния враг левкемията, макар и бърза е тип M1, който е най-благоприятен за лечение и при млади и здрави хора, като нея, лекарите в Германия дават почти сигурен шанс за успех.

По-долу можете да откриете копие от епикризата на заболяването й.
Също така може да ни пишете с каквито и да е въпроси, идей и предложения, за да и помогнем.

Епикриза на заболяването на Наталия
Дарителска Сметка Пощенска Банка

Няколко думи от БАЩАТА на НАталия:

Уважаеми колеги,

От името на моята дъщеря Наталия и от мое име сърдечно благодаря за вашето съчувствие и милосърдие. Чрез обявената дарителска сметка в Пощенска банка – от 24 юли до 7 август т.г. – в дарителската сметка са постъпили дарения в размер на 38 хиляди евро.  С DMS кампанията ( от която аз не съм се отказал напълно) нещата за съжаление стават бавно. Разговарях с Десислава Христова от Фондация „Помощ за благотворителността в България”.  Тя обясни, че събраните средства могат да бъдат получени  месец и половина след пускането на есемесите.  Т.е. след плащането на сметките от страна на съответния мобилен оператор. В случая със заболяването на Наталия този срок е много дълъг, тъй като ни отпраща чак в средата на октомври, когато ще бъде много късно.

Жизнено важно е Наталия, която в момента е в процес на втора химиотерапия, да замине още през  септември за  трансплантация на костен мозък в клиниката на професор Арнолд Генсер в Хановер.  С него сме в постоянен контакт. Намерен е и донор в съответствие 10:10. По мнение на специалисти по хематология в тази клиника са с 10 пункта по добри от всички германски клиники.

Трансплантацията на костен мозък е много сложен процес, при който се изисква невероятен професионализъм.  Т.е.  много опит , висока мотивация на медицинския персонал и перфектни лечебни условия откъм стерилност и съпътстващо лечение. Това е от  изключителна  важност при възникване на здравословни усложнения. (Химиотерапията при лекуването на левкемията е в неколкократно по-високи дози в сравнение с другите ракови заболявания. Вследствие на това падат всички показатели от кръвния ред и имунната защита се срива. Налага се пълен 24-часов постоянен и ефикасен контрол върху  състоянието на организма на пациента и незабавно противодействие при отключване на инфекция или друг вид заболяване.

След трансплантацията  следва период на лекарствена терапия за адаптация и потискане на реакцията на организма за отхвърляне на чуждия на практика костен мозък. След успешното му„присаждане” започва постепенното възстановяване на кръвните показатели – новият и здрав костен мозък ( без ракови клетки ( бласти) и поражения) влиза в функциите си.)

За трансплантацията е възможно да бъде оказана финансова подкрепа и от Министерството на здравеопазването. По опита от други случаи, обаче сумата, която евентуално би могло да бъде отпусната, ще бъде по-малка дори и от половината от средствата, заявени в офертата на клиниката в Хановер. Последната, съгласно офертата дори надхвърли с още 10 хил. евро заявената в началото сума от 250 хил. евро.

Изпращам и копие на удостоверението от Националната хематологична клиника в София за лечението на Наталия и за откриване на дарителска сметка в Пощенска банка.
В заключение искам да напиша няколко изречения от името на Наталия, която в момента се възстановява след една доста силна и агресивна химиотерапия под наименованието „Клара”.  Тя е впечатлена от факта, че в България, а и в чужбина има толкова много добри и отзивчиви хора, знайни и анонимни, които отделят средства от оскъдния си бюджет, за да й помогнат с пожелание за вяра и успех в оздравяването. Силно се надява, че военнослужещите и военните служители от Българската армия, както и резервистите ще направят всичко, което е по силите им,  за да се събере животоспасяващата за нея сума.

Изказва гореща благодарност към всички тях. Благодари и на всички журналисти от националните и регионални печатни и електронни медии,както и на своите приятели от  Фейсбук, които проявяват съпричастие и съдействат за разгласяване на информацията, свързана с нейната дарителска кампания.

Хиляди благодарности и от мен, Ценко Велев

ЗА КОНТАКТ: 0887990748; 0887-43-21-61, ИМЕЙЛ : cevel@abv.bg